Lauri Täht ja tema autorisaade “Tähetund” Raadio 2s

KUULA SIIN

Alustame kohe sellest, et Lauri Täht on hästi tore mees ja muusika teemas olnud nii kaua kui ma üldse mäletan. Ma ei tea, kust ta tuli aga ta on lihtsalt kogu aeg olemas olnud. Alates 2015. aasta septembrist on Lauril oma autorisaade Raadio 2s, mille nimeks on “Tähetund” – eetris igal esmaspäeval kell 22. Mis seal salata, et küllakutse saatesse oli ka minu 2015. aasta üks tipphetk. Saates on peaaegu alati väga põnevad külalised. Näiteks alles juuliski:

Et see postitus ei jääks lihtsalt üheks suureks rõõmuhõiskeks, siis küsisin saatejuhilt mõned küsimused.

Tere, Lauri. See on Perekooli esimene intervjuu Eesti loomeinimesega. Kas sinuga on varem intervjuud tehtud mõne meediakanali tarbeks?

Tere, Robert! Olen vastanud küsimustele raadios, kui ka televisioonis, ehk on ette sattunud küll.

Mõte seda intervjuud teha tuli sellest, et sul on saates väga huvitavad külalised alati – Ali Askerist ja San Hanist Liisi Voolaiuni.

“Tähetund” on algusest peale toetanud Eesti muusikuid ning DJ’sid, seetõttu kutsungi saatesse inimesi, kes võiksid rohkem eetriaega saada. Paljud saavad alles “Tähetundi” kuulates teada, kes näiteks on Sammalhabe, Ali Asker, San Kru jne.

Kuidas noor hakkaja DJ saaks oma saate ERRis?

Noorel DJ’l tuleks kontakteeruda Raadio 2 õhtuse vööndi bossi Raul Saaremetsaga, sest uuest ja huvitavast saatest ollakse alati huvitatud.

Mis on sinu jaoks ägedam – kas tuuritada räppariga (reket) või peol mitu tundi järjest muusikat mängida? Sa vist niisama peol chillija tüüp eriti pole?

Tuuritada räppariga või peol DJ-setti teha on kaks väga erinevat kogemust. Mõlemad on väga toredad! Kõige ägedam on tunda seda tunnet, kui sind või meid on tuldud kuulama ning inimesed on avatud sellele, mida pakutakse.

Vabal ajal peole ma ei satu, sest enamused nädalavahetused on tänu keikkadele kinni ning kui ei ole, siis on pere keskis kõige parem olla. Noore isana algab päev 6-7 ajal, ehk siis niisama klubisse ei ole hetkel jõudu minna, sest aeg on teise tähenduse saanud.

Mis pidudel sind näha-kuulda saab praegusel ajal? Atsiga tegite Värskat ja Valtriga seda Sekti asja. On mingid kohad kust võiks osata sind otsida?

Põhiline rõhk on Reketil ja Tintural, vahel satub ka mõni dj keikka.

Perekoolis meil plaadisoovituste postitust polegi veel olnud. Seega saad teha esimese soovituse, mida võiks autos või pleieris kuulata.

Soovitan kuulata vene artisti Антоха МС ja tema plaati Всё Пройдёт (SpotifyBandcamp).

Kuidas sul bändi- ja muusikategemised täna lähevad ja kas räpparid küsivad endiselt palju biite?

Leikki puhkab hetkel. Viimane singel ilmus varakevadel. Tinturaga lindistame uusi lugusid. Loodetavasti järgmise aasta jooksul saab midagi välja anda. Mõnikord küsivad räpparid biite, kuid ei ole väga kaugele sellel rindel jõudnud.

Sa jõuad tegeleda väga paljude asjadega – joonistamine, rulasõit, biidid, DJ, raadiosaade, video, foto jne. Kas sa oled kunagi pidanud järjekorda ka panema oma tegemisi ja kuidas ajas erinevate asjade tähtsus on muutunud?

Hetkel on kõige tähtsam lapse kasvatamine ning seejärel tulevad kõik muu. Ajas muutub nende tegevuste järjekord.

Mis on sinu kõige suurem hitt olnud seni, mille puhul tunned, et see on hästi välja tulnud muusika poolest?

Kõige rohkem on kuulamisi saanud kindlasti Reketile tehtud biidid, siis üks remiks (koos Ats Luigega) Väino and Toomas Uibo loole “Vari” ja äkki Leikki “Liisa pehmes süles” ka?

Keda ootad nii väga “Tähetundi” tegema, et kui tema ära teeb, siis võib edasi rahulikumalt hingata?

Benji B või Gilles Peterson.

Aitäh, Lauri!