Õpetus: Kuidas hoida mikrofoni õigesti käes

Keri allapoole ja vaata õppevideot!

Eesti Hiphop Festival on jõudsalt lähenemas ning käesolev artikkel on ülimalt kasulik igale väiksema esinemiskogemusega või päris alustavale MC-le. Selleks, et muusikukarjäär läheks kohe tõusujoones, kontserdid oleksid lihtsalt megad ja rahvas möllaks.

Räpp on üldiselt hea. Noored kirjutavad riime, keegi teeb biidi, kaks asja pannakse kokku, inimesed EHHFile, kuulavad ja kõik on rõõmsad. Kui see üks asi ka veel korda saaks, siis oleks kõik tibi-tobi nagu Villu Reiljan armastab öelda.

MC Pettidee on Youtube’i Expert Village kanalisse juba 9 aastat tagasi teinud päris mitu asjalikku räppimist puudutavat õppevideot. Võiks arvata, et sellega on küsimused lahendatud aga kontsertidel käies aeg-ajalt ikka tundub, et mõne asja võiks üle rääkida. EHHFi silmas pidades on siin välja toodud kaks olulisemat ja ühtlasi lihtsamini omandatavat võtet oma esinemise parandamiseks.

Ära kata mikrofoni membraani käega kinni.

See näeb küll äge välja aga muud kasu sellest ei ole.

Kuidas mikrofoni live’i ajal õigesti käes hoida – V ja L asend.

Niimoodi väldid feedback’i vilina tekkimist ning vähendad võimalust endal mikrofoniga hammas katki lüüa.

Kui see info nüüd jõuaks kõikideni enne 11. augustit, siis esiteks oleks helimehel lihtsam normaalne heli paika keerata ja teiseks oleks kõigil parem neid esinemisi vaadata.

27. juuli 2017 / Sildid: , , ,