Fredi x INGA – It’s Not Me (It’s U) (Official Music Video)

Fredi käis täna R2 hommikus. Lahe tüüp. Ta rääkis, et kui artist ei ole leibeli all, siis parim asi, mida fännid teha saavad, on see, et aitavad muusikat levitada. Ok, ma olengi seda tüüpi inimene – hea meelega levitan.

Aga, nüüd tulin arvuti taha ja mul ei tulnud isegi Fredi nimi meelde (õigemini, kes see artist või album või singel oli, mida levitama pidi). Panin Google → Fredi → ei tulnud ka midagi asjalikku. Fredi.ee on üldse mingi täiesti teine asi. Youtube’i otsing “fredi” õnneks aitas 🙂

Spotify

28. apr 2021 / Sildid: ,

Super asjad

Viljar Arakas kehastub vana majanduse ettevõtjaks “Erastaja Urmas” ja uurib uue majanduse ettevõtjalt Sten Tamkivilt, kuidas ja mis reeglite järgi bittide maailmas elu käib. Kuula ja loe Edasi.org lehel.

Kristjan Lepik tegi enda substacki listi k930, et uurida maailma veidi ebatavalise nurga alt, küsida ebatavalisi küsimusi, sest sageli on nende taga päris olulised vastused. Teemadeks need mis mulle endale huvi pakuvad – tehnoloogiad, finantsturud, majandus. Liituda saad siit.

16. märts 2021 /

Wirecard ja kadunud 2 miljardit eurot

Mulle lihtsalt nii väga meeldib, kuidas Dan McCrum räägib oma tööst Financial Timesis. Selline kirg! Lõbus tweet, et Softbank jälle mängus ja neil viimasel ajal juba kolmas kord korralikult raha kaotada 😀

1. juuli 2020 /

SEB x Alar Kolk – Kuidas disainida uusi tooteid ja teenuseid?

Millest peaks lähtuma toodete ja/või teenuste kavandamisel ning kuidas testida sündiva lahenduse jätkusuutlikkust enne, kui sellesse on investeeritud liiga palju.

Kliendile kasuliku ja kasutatava ning ka ettevõttele kasumliku väärtuspakkumise loomine on suur väljakutse. Lahendused, mis tunduvad head paberil, ei pruugi reaalsuses nii hästi toimida. Lahenduse arendusprotsess võib olla kulukas ning juhul, kui käiku laskmisel selgub, et tegemist ei ole jätkusuutliku toote või teenusega, võib see saada ettevõttele saatuslikuks.

Alar Kolk (EIA) toob teieni edulood Stanfordist ja Silicon Valley-st ning ettevõtete digitaliseerimisest.

Lisaks Alar Kolkile räägib loengus ka Jevgeni Kabanov, tootearendusjuht Boltist. Jevgeni jagab Bolti kogemust sellest, kuidas eriolukorras kiiresti ärimudelit kohandati ja hakati taksoteenuse asemel kullervedu pakkuma.

Muude asjade vahele. Facebookis video.

8. apr 2020 / Sildid: , ,

NOVA saade ETV2 pealt

Väga lahe saade nimega NOVA on ETV2 pealt. Kas sina oled mõelnud, kuidas kuulati muusikat enne seda, kui tuli internet, Spotify ja Youtube? Juliet uuri selle Madis Nestori abiga välja. Tehnikamaailma väike lõik robot Ozobotist ka lihtslt suurepärane! Ozbotil on värviandurid, mis aitavad tal sõita mööda vildikatega joonistatud jooni.

Vaata siit.

19. okt 2019 / Sildid: , , ,

Olga Temnikovast saade ETVs

Soovitan. Täna oli eetris. Imeline lugu sellest, kuidas tavaline Lasnamäe tüdruk jõudis kunstitööstuse tippu: Veneetsia biennaal, Art Basel… Kuidas saada oma ala parimaks? Kuidas müüa miljonäridele? Miks hakkas kunstnik Temnikova galeristiks? Ema surm ja isa vabakasvatus. Magalarajoonist luksusjahile.

Otselink saatele.

6. okt 2019 /

Fotokuu 2019 Hooandja

Tallinna Fotokuu on üks mu lemmiküritusi, suurim rahvusvaheline kaasaegse kunsti biennaal Eestis, mis toimub 6.09.–3.11.2019. Natuke on unistus kunagi jõuda ka Riia Fotobiennaalile. Igatahes praegu kogutakse raha, et tuleks kihvtim üritus. Soovitan toetada 🙂

Vaata Tallinna Fotokuu 2019 kaasaegse kunsti biennaali Hooandjat.

9. juuli 2019 /

Reisiv siil

We are a community of creative professionals (engineers, artists, technicians, etc.) who have joined our forces to create a mobile platform – “Hedgehog” for connecting communities in Estonia, around Europe and beyond.

Selline pidu 20.06. kell 19:00-23:55. Hooandja kohta loe siit. Ma isegi ei tea, mis koht see on, kus pidu toimub.

Tartus reedel (21.06) Sip€lga14 plaadiesitlus. Palju ägedaid tüüpe teeb kaasa.

Halda paroole turvaliselt – Bitwarden, KeePass ja 1Password

Update 2020: Kui soovid tasuta paroolihaldurit, siis selleks on Bitwarden. Avatud lähtekoodiga, töötab brauseris, mobiilis ja igal pool mujal. Itimeeste grupist leidsin selle soovituse. Kasutajakogemus sama hea nagu tasulisel 1Passwordil. 2FA on olemas e-mailiga. Tasuline konto on seal ka olemas aga põhimõtteliselt seda pole vaja.

Vana postitus oli selline:

OK, see pealkiri nüüd näeb välja natuke segadust tekitav aga proovisin täna õuselt head tasuta paroolihaldurit  KeePass. Soovitan väga! Portable versioon on ka olemas, nii et võid kogu oma paroolindust mälupulgal kaasas kanda. Seda siis desktopis, kus sa teed seda esimest pisikest sammu, et enam ei hoia kogu oma paroolindust desktopil dokumendis passwords.doc ja kasuta sama lihtsat parooli igal pool.

Nerdina kasutan ise tasulist 1Passwordi ning pikad random-generated paroolid on mu suured lemmikud. Nii telefonis kui desktopis. Ning arvutis on mul tundlikud andmed (nt e-poe tellimuste info) VeraCryptiga tehtud konteineris. Uni on selle võrra rahulikum.

24. okt 2018 / Sildid: , ,

The Graffiti Godfathers of Miami

Vice’ist ma leidsin selle filmi mõni nädal tagasi. Läks piisavalt hinge, et nädalaid hiljem veel mäletaks ja meenutaks. Kahju, et meil see graffiti foorum nii ära kadus järsku. Ei ole Eesti skene ja asjadega üldse kursis enam.

19. okt 2018 / Sildid: ,

Cypress Hill’i album “Elephants on Acid”

Lapsepõlve ühe kõige olulisema bändi Cypress Hill’i album “Elephants on Acid” tuli 28. septembril välja. Kuula Youtube’is või Spotifys. Nende dokumentaali teaser Youtube’is.

B Reali album “The Prescription” (Spotify) tuli juba aasta alguses aga ma ei teadnud sellest midagi. See mulle vähemalt meeldib isegi rohkem kui “Elephants on Acid”

Lenna ja Nublu uus lugu hea. Kricki “Hiidsevoia” samas natuke ikka naljakam aga selle kohta eraldi postitus.

13. okt 2018 / Sildid: ,